Een uniek evenement!

'Bert Huiskamp' 
Hij is er vanaf het begin bij en mede dankzij hem zijn de Kanaalconcerten uitgegroeid tot dit succes!


Eerste editie in 2006!
De locatie (Welgelegen Park en omgeving) was nog maar net een jaar opgeleverd door de verschillende projectontwikkelaars en de gemeente. Deze voormalige “rommellocatie” was daarmee omgetoverd tot een fraai woon- en verblijfsgebied aan de oevers van het kanaal. De wijkraad Welgelegen heeft toen in 2005 het idee gelanceerd om hier jaarlijks een concert of een aantal concerten te organiseren waar de bevolking gratis van zou moeten kunnen genieten. De eerste uitvoering was eenvoudig met alleen op de zaterdagavond één optreden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht dat we toen ook al aangeboden kregen door het AOCS (Air Operations Control Station) in Nieuw Milligen. http://bit.ly/2a0imx2


Uniek…
Het unieke van de Kanaalconcerten is dat alle voorstellingen –inmiddels twee hoofdconcerten en vele kleinere muziek- en dans programma's daaromheen-  gratis te bezoeken zijn. Dat ligt vast in onze statuten, samen met de eis van hoge kwaliteit van de optredens. Met die combinatie van opdrachten maakt het bestuur het zich niet gemakkelijk. We kunnen en willen geen toegang vragen. Gevolg is wel dat we alle kosten moeten dekken uit donaties, subsidies en sponsoring en daarmee spreek ik graag mijn waardering uit voor het Apeldoornse bedrijfsleven. Velen van hen hebben ons in de afgelopen 11 jaren goed geholpen, zowel in geld als in middelen. Graag vermeld ik hierbij de Hoofdsponsors Woonmensen, de Stentor, Remeha en nu al weer twee jaar Monuta.

 

“Wat is me bijgebleven?”
Ten eerste: Het optreden van Karin Bloemen samen met de Luchtmachtkapel in 2009. Zij maakte van haar podiumact echt een Apeldoorns feestje. Ze had zelfs een nieuw Apeldoorns volkslied geschreven, nam de voorzitter van de Stichting goed op de hak en verbleef na afloop geruime tijd nog bij ons op een heel ongedwongen en plezierige manier.


Ten tweede: De massale aanmelding als ‘Vriend van de Kanaalconcerten’ direct na afloop van de eerste en tweede editie. Heel mooi om te zien dat zo veel bezoekers er blijk van gaven dat dit moest worden voortgezet. Hartverwarmend! In 2015 vierden we ons 10-jarig bestaan en ook dat gaf het hele bestuur en alle vrijwilligers weer extra energie.

 

“Waar word ik blij van?
Het mogen meemaken van het 25-jarig bestaan – waarschijnlijk niet meer als voorzitter- maar met dezelfde kwaliteit optredens, dezelfde enthousiaste vrijwilligers en dezelfde gedreven bestuursleden. Voor de Kanaalconcerten hoop ik op een duidelijk en langjarig evenementenbeleid van de gemeente waarin voor ons een passende plaats is.

Waar zijn de Kanaalconcerten in Apeldoorn?

Het festivalterrein ligt langs de kanaaloevers in Apeldoorn, in het plantsoen achter restaurant de Brugwachter (Molenstraat-Centrum 625).
Parkeren is mogelijk in Parkeergarage Koninghaven. Deze garage is zowel vrijdag- als zaterdagavond geopend tot 24.00 uur. Na 24.00 uur kun je met je uitrijkaart alsnog het gebouw in- en uitrijden.

Vanaf station Apeldoorn CS ligt het festivalterrein op 10 minuten lopen.

Bekijk hieronder enkele de foto's voor een impressie van de locatie.

Podium
Publiek op de kanaaloever Publiek op de tribune
Kanaaloever Festivalterrein

Festivalterrein
Vorige 
1 van 2
 Volgende

Festival van formaat!

Na het succes van de eerste Kanaalconcerten in 2006 besloot de Wijkraad Welgelegen hiervoor een stichting op te richten. Dat werd de Stichting Welgelegen Kanaalconcerten.

Het doel?
Elk jaar ten minste één gratis toegankelijk concertevenement organiseren op de Kanaaloevers. In het verleden waren ondermeer het Gelders Orkest, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, Karin Bloemen, Liesbeth List, Slagerij Van Kampen, Carel Kraayenhof, Frank Boeijen, Ellen ten Damme en Candy Dulfer te gast op het podium van de Kanaalconcerten.

Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een festival van formaat met duizenden bezoekers. Het is en blijft gratis toegankelijk en het krijgt veel waardering. Daarmee creëert het een uitstraling naar de hele regio. En de inwoners van Apeldoorn noemen het een van de mooiste culturele evenementen van de stad!

De helden van de organisatie

Klassieke muziek en aanverwante stromingen voor een breed publiek toegankelijk maken; dat is de drive achter de Kanaalconcerten.

De handen ineen...
Met dit festival wil de Stichting Welgelegen Kanaalconcerten ook laten zien wat er mogelijk is als de juiste partijen de handen ineen slaan: culturele instellingen, lokale overheid, vrijwilligers en ondernemers. De exploitatie wordt voor een klein deel gedekt met gemeentelijke subsidie. Voor het overgrote deel zijn we afhankelijk van sponsors en partners.

In het bestuur van de stichting nemen zitting:

• Bert Huiskamp (oud-directielid Remeha), voorzitter
• Annemarie Uittenhout (Student Small Business), secretaris
• Marc Ankersmid (directeur Emotion)
• Sandra Weijers (SandraWeijers.nl)
• Yvette Hartog - van Dijk (Beaumonde Hospitality)
• Chantal Ophuis (Bureau Blijmaker)

De realisatie van de Kanaalconcerten 2017 is in van handen van evenementenbureau Totaal Organisatie. Zie ook www.totaalorganisatie.nl.
Eventmanager: Theo Gerrits, Assistent Eventmanager: Annemarie Uittenhout.